Creatieve coaching

Kom dieper in je onderbewuste

– wat is creatieve coaching

Beelden kunnen eenvoudig en snel verhelderen. Ze brengen ons snel bij de kern van de zaak zonder dat het nodig is om veel woorden te gebruiken. Beeldkaarten helpen bij het uitdrukken van emoties en associaties, met behulp van inspirerende foto’s lukt het om dieper in je onbewuste te komen. Ook bij het stellen van doelen kan het verhelderen om vanuit beelden te onderzoeken wat echt belangrijk voor je is. Moeilijke zaken kunnen op een speelse manier in een beeld gevangen worden. Er is verwondering, er kan gelachen worden, het kan boeiend en spannend worden. Door beelden worden mensen zich bewust van zichzelf en krijgen ze nieuwe inzichten. Het is een zoektocht met verrassende uitkomsten.
Moodboards.

Bij het maken van moodboards kies je beelden die je intuïtief plaatst , rondom een thema. Zo kun je via je onbewuste veel inzichten opdoen. De beelden helpen je op een prachtige manier antwoorden te vinden op levensvragen of om innerlijke delen van jezelf naar boven te brengen en zonodig te helen.

Door te werken met beeldtaal kom je eenvoudiger bij je gevoel.

Creatieve Coaching Eindhoven
Werken met tafel opstellingen.

Door te werken met poppetjes of andere materialen die neergezet kunnen worden als gezinsleden of symbolen kan de werkelijkheid en de beleving gevisualiseerd worden. In plaats van er alleen over te praten werk je met beeldtaal. Het werkt vaak inzicht gevend en verhelderend. Symbolen kunnen staan voor life events: verlies, verandering, schade die is opgelopen of juist een kwaliteit, een hulpbron. Door te werken met beeldtaal kom je eenvoudiger bij je gevoel. De toegevoegde waarde hiervan is dat een beeld een sterk effect kan hebben. Hoofd en hart werken samen. Zowel de huidige situatie kan opgesteld worden als de gewenste situatie. Ingewikkeldheden kunnen zichtbaar worden. Ook kunnen drie generaties opgesteld worden: Wat was je plek als kind? En hoe is je plek nu? Wat staat er in de weg om je plek in te nemen? 

Een directe manier van creatief coachen, met behulp van beeldkaarten, voorwerpen, moodboards of tafel opstellingen. Wat we gaan doen hangt af van jou en van de situatie. Tijdens het coachen merken we vanzelf welke creatieve middelen we het beste kunnen inzetten.