Wandel coaching

Wandelcoach in de buitenlucht

– wat is wandelcoaching

Ik coach veel buiten: een wandelcoach of natuurcoach wordt dit vaak genoemd. Wat is wandelcoaching? Niet alleen een persoonlijke coach in de buitenlucht. De natuurlijke omgeving wordt ingezet om het praten makkelijker te maken en openingen te creëren. Wandelend gecoacht worden, wordt door klanten als minder zwaar ervaren. Omdat je niet tegenover elkaar zit, maar naast elkaar loopt. Het is gelijkwaardiger. Je hoeft elkaar niet continue aan te kijken. En er mogen stiltes vallen… Door het ervaren van het landschap worden je zintuigen anders geprikkeld en komen resultaten op een natuurlijke wijze. Ik luister, hou je af en toe een spiegel voor en confronteer waar nodig. Altijd op basis van gelijkwaardigheid.

Je vraagt je misschien af of deze manier wel bij je past?

Besef je dan dat je buiten als vanzelf sneller tot rust komt. En er ontstaat ruimte om de volgende stap te zetten. We zetten dan ook letterlijk beweging in je vraagstuk. Even uit je hoofd en naar je gevoel. Om de juiste balans daartussen te vinden. Met nieuwe inzichten krijg je een beter beeld hoe jij je zaken anders kunt aanpakken of je toekomst in kunt richten.

Ben je introvert en/of hoogsensitief (HSP / hooggevoelig)? Dan is het extra fijn om in een prikkelarme omgeving gecoacht te worden. En wellicht te leren om prettiger om te kunnen gaan met je hooggevoeligheid.

Actieve coaching

Door letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Tot nieuwe inzichten komen met de natuur als inspiratiebron.

Uit onderzoek is gebleken dat zowel het wandelen als het verblijven in de natuur ervoor kan zorgen dat een mens beter kan reflecteren op zichzelf en op de situatie. Je wordt er rustiger van en kunt helderder nadenken over de dingen. Hierdoor krijgen nieuwe inzichten ruim baan. En dat geeft lucht. Daarnaast herstelt de prefrontale cortex in je hersenen wanneer je wandelt/beweegt, wat je besluitvaardigheid ten goede komt.

Wandelcoaching in de buitenlucht

De wandelingen vinden plaats in de omgeving van Waalre. In overleg ook mogelijk in andere groene gebieden.

In een wandelcoachtraject zul je:

  • meer rust gaan ervaren
  • je gedachten beter kunnen gaan ordenen
  • meer zelfvertrouwen ontwikkelen
  • beter weten waar je talenten liggen

Kortom: je gaat door de bomen het bos weer zien!

Wanneer je verder weg woont, is er ook een mogelijkheid om op afstand gecoacht te worden. We lopen dan ieder in onze eigen natuur/omgeving en hebben contact via facetime, whatsapp video of gewoon telefonisch. Ook deze vorm van wandelcoaching werkt!